Ogórki marynowane diabelskie

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Przepis od Pani Haliny z Ogrodniczek

Składniki:

  • 5kg świeżych ogórków
  • 8 łyżek soli
  • 4 duże główki czosnku
  • 1 kg cukru
  • 3 szklanki octu z Octowni Białystok
  • 12 łyżek oleju
  • 6 łyżeczek sosu Tabasco

Ogórki dokładnie umyć, osączyć i pokroić w plasterki. Wymieszać z solą i ząbkami czosnku. Odstawić na 3 godz. aby puściły sok. Zagotować razem: ocet, cukier, olej i sos Tabasco.

Przygotowaną zalewą zalać ogórki i odstawić na kilka godzin. Następnie przełożyć do słoików i pasteryzować 15-20 minut.

Search